Free international shipping | Click here to find out which countries we ship to

Over Sharon Woods


Onze missie: het aanwakkeren van een wereldwijde transformatie naar een duurzame kledingkast. Dit komt terug in de volgende drie pijlers:

Klassieke tijdloze stijl 

Klassieke & Tijdloze Stijl
Onze klassieke collecties zijn gemakkelijk te combineren en geschikt voor verschillende gelegenheden. Met je veelzijdige paar Woods creëer je keer op keer nieuwe looks. Een perfecte aanvulling op je capsule wardrobe.

Gerecyclede Materialen
Vegan, Gerecyclede & Plantaardige Materialen
Duurzaamheid komt ook terug in onze materiaalkeuze. Zo zijn onze collecties volledig vegan. Daarnaast worden componenten van de schoen gemaakt van gerecycled polyester - gerecyclede plastic flessen -, en plantaardige materialen zoals jute en bio-based polyurethaan (PU). Bio-based PU houdt in dat het materiaal gedeeltelijk is afgeleid van biologisch restmateriaal, afkomstig uit hernieuwbare bronnen. Dit restmateriaal bestaat grotendeels uit voedermaïs en wordt niet weggehaald uit bronnen die nodig zijn voor boerderijen en diervoeding. Het materiaal heeft een enorm hoog percentage biomassa. Ook draait de gehele faciliteit waar het materiaal wordt gemaakt op zonne-energie. 

We zijn er helaas nog niet. Zo maken we nog steeds gedeeltelijk gebruik van synthetische materialen afgeleid van fossiele brandstoffen. Dit heeft verschillende redenen. Zo zijn er voor bepaalde componenten van de schoen nog geen duurzame alternatieven verkrijgbaar van vergelijkbare kwaliteit. Anderzijds zijn materialen niet altijd gemakkelijk beschikbaar voor kleinere ondernemingen.

Al met al zijn we continu aan het verbeteren. Ons doel is dan ook een collectie gemaakt van 100% vegan, gerecyclede en plantaardige materialen. We zijn goed onderweg!

Ook willen we graag onze verpakkingen verduurzamen. We maken op het moment gebruik van papier. Ons doel is verpakkingen gemaakt van gerecycled papier.  

Slow Productie 
Slow Productie
Onze collecties worden ambachtelijk handgemaakt in een kleinschalig familie gerund atelier in Alicante, Spanje. Het atelier wordt sinds 1989 door de familie gerund. Daarnaast werken we grotendeels samen met kleinschalige lokale leveranciers, gevestigd in Zuid-Spanje. Als uitzondering op de regel werken we met één grootschalige leverancier in Italië, vooraanstaand op het gebied van duurzame vegan materialen. 

Ook proberen we op maatschappelijk vlak een steentje bij te dragen. Zo werken we samen met een distributiecentrum dat tevens een dagbesteding is voor mensen met een verstandelijke beperking.

Founder
Mijn naam is Sharon en ik heb een passie voor duurzame mode. Begin 2020 zette ik Sharon Woods op en sindsdien werk ik er samen met het team met enorm veel plezier aan. Ik kom uit Amsterdam en woon momenteel samen met mijn partner in Madrid.
Heb je vragen, opmerkingen of wil je samenwerken? Stuur me dan een berichtje.

Sharon Woods Slow Fashion

Mis je informatie? Laat het ons dan weten.